Kommentaren du söker har flyttats till en ny diskussion, eller är borttagen.

Skänka större mängder mynt

Borde inte ni ha en kampanj för insamling av mynt nu i vår när en stor mängd mynt blir ogiltiga? Det handlar ju om miljardbelopp om man slår samman allt som folk har liggandes hemma.

Det är krångligt att växla in mynten. Endast ett fåtal banker tar emot mynt, och butikerna har börjat ha begränsningar för hur mycket mynt de tar emot. Jag är villig att skänka mina mynt till välgörande ändamål, och jag gissar att väldigt många andra känner likadant. Men det måste göras enkelt! Att lämna mynten i vanliga insamlingsbössor känns inte som ett alternativ då det är en stor mängd mynt och man inte vill stå och peta ner mynten ett och ett.

Jag tycker att ni borde ha en riksomfattande kampanj för detta. Under några dagar kunde ni ha bemannade insamlingar på massor av platser runt om i landet. Om ni bara får ut budskapet tror jag att ni skulle få in många miljoner.

Annars, om ni nu inte planerar någon riktad myntinsamling, hur och var kan man enklast skänka sina mynt?

Göran Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

 • Hej Göran,

  Tack för att du tänker på Röda Korset.

  Förra året när sedlarna byttes ut hade vi en större kampanj där vi samlade in sedlar. Nu när mynten ska bytas ut så stöter vi på samma problematik som du beskriver gällande att det inte går att lösa in mynten så enkelt. Mynten blir dessutom skrot efter 30 juni.

  Vi kommer därför inte göra någon större kampanj men man är alltid välkommen att skänka sina mynt till våra bössor. Vi kommer göra vårt bästa för att lösa in de mynt vi får men det är redan en utmaning.

  Hälsningar,
  Danijela Rådgivare, Infoservice

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt inlägg & namn blir synligt för alla.
Din e-post visas aldrig publikt. Läs vår policy