Kommentaren du söker har flyttats till en ny diskussion, eller är borttagen.

Värvare som vill ha känsliga uppgifter

Jag fick besök av en trevlig värvare som frågade mig om att bli månadsgivare. Han sträckte över en blankett som han bad mig fylla i. Bl.a. mitt namn, personnummer, bankkonto samt min signatur. Information som om den kommer i fel händer lätt kan användas till att kapa min identitet etc. Hur är det möjligt att Röda Korset är så otroligt okunniga? Ett enkelt och smartare sätt är att era värvare lämnar ett info-blad, med sitt värvar-ID, och att givaren går in på er hemsida och uppger alla sina uppgifter samt värvarens ID.

Kommentarer

 • Hej Göran,

  Tack för ditt meddelande och tack för din synpunkt.

  Jag tar givetvis vidare detta till de ansvariga.

  Det stämmer att vi har anställd personal arbetar på uppdrag av Röda Korset för att sprida information om vad Röda Korset gör i Sverige och övriga världen i syfte att rekrytera månadsgivare.

  Detta sker genom två olika metoder, street och door to door. Street innebär att man på gator och torg aktivt tar kontakt med personer som rör sig på stan, medan door to door innebär att vi går runt i bostadsområden i samma syfte. Här kan du läsa mer om Direktdialog, och se var i Sverige vi värvar just nu. Alla våra anställda har ID-brickor med anställningsnummer och foto. De har även på sig väst, jacka, t-shirt eller tröja som tydligt är markerat med Röda Korsets emblem.

  Om man är osäker på om det är Röda Korset kan man ringa till Infoservice på telefonnummer 0771-199500 eller skicka ett mail till info@redcross.se och uppge värvar-ID så kan vi kolla upp om personen är anställd hos Röda Korset.

  Madeleine
 • Hej Madeleine! Tack för ditt svar! Jag tror att ni kommer att lyckas samla in betydligt mera pengar om ni slutar med era blanketter och låter värvaren lämna sitt ID och ett info-blad. Jag hade iaf skänkt pengar. Med vänlig hälsning, Göran

  Göran

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt inlägg & namn blir synligt för alla.
Din e-post visas aldrig publikt. Läs vår policy